Blogberichten

6 manieren om uw blogberichten te optimaliseren voor SEO

Hier zijn zes eenvoudige tips voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) om uw blog te laten opvallen.


1. Doe je onderzoek. Zoekwoordonderzoek is essentieel voor optimalisatie op pagina. De kans is groot dat u van nature zoekwoorden opneemt zonder het te beseffen, gewoon door waardevolle inhoud over een onderwerp aan te bieden. Er zijn echter een aantal tools en technieken voor het vinden van gerelateerde zoekwoorden die relevant zijn voor uw blogpost die u misschien niet heeft overwogen. Het Hulpprogramma voor zoekwoorden van Google Adwords en semrush.com bieden beide geweldige tools waarmee u trefwoorden kunt vinden die verband houden met uw onderwerp en zelfs uw concurrentie bespioneren om te zien welke woorden en zinnen ze gebruiken om verkeer naar hun sites te brengen.

2. Gebruik sleutelwoorden in uw bericht. Als u eenmaal een aantal waardevolle, relevante zoekwoorden heeft getarget, is het belangrijk om ze te plaatsen waar ze de meeste impact hebben op mensen en zoekmachinecrawlers die uw inhoud indexeren. Probeer ze op de volgende plaatsen op te nemen:


• Titel
• Koppen en ondertitels
• Inleidende zin
• Slotparagraaf
• Ankertekst (tekst die u hyperlinkt naar andere gerelateerde pagina’s op uw site)
• Titeltags en metabeschrijvingen


Een woord van waarschuwing: doe niet aan het vullen van zoekwoorden, dit is het vullen van uw inhoud met zoveel zoekwoorden dat het moeilijk wordt om te lezen. Dit zal niet alleen je blogvolgers irriteren, het zal je ook bestraft krijgen door Google. Een paar strategisch geplaatste zoekwoorden zijn voldoende.


3. Optimaliseer uw afbeeldingen. Telkens wanneer u een foto naar uw blog uploadt, moet u zoekwoorden in de bestandsnaam opnemen en het alternatieve tekstveld invullen met een korte, trefwoordrijke beschrijving van de foto.

4. Verwijs naar anderen met links. Wanneer u een ander blogger of artikel in uw blogbericht vermeldt, neemt u een link op naar de informatie waarnaar u verwijst. Het is niet alleen een goede blog-etiquette, maar je kunt ook geluk hebben en een link terug ontvangen. Kwaliteitslinks zijn een waardevol goed voor elke site die hoger wil scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines.

5. Geef lezers de mogelijkheid om zich te abonneren op uw blog. Neem prominent geplaatste RSS- of feed-abonnementsknoppen op en bied kijkers de mogelijkheid om zich indien mogelijk via e-mail op uw berichten te abonneren. Hierdoor kunnen uw blogvolgers onmiddellijk op de hoogte worden gesteld van uw laatste berichten zonder uw site regelmatig te controleren op nieuwe inhoud.

6. Gebruik sociale media om het bereik van uw blogberichten te vergroten. Als klein bedrijf gebruikt u mogelijk Facebook, Twitter, Google+ of andere sociale mediasites om verbindingen te leggen met potentiële en huidige klanten. Waarom promoot u uw bloginhoud op deze sites niet voor nog meer exposure op internet? Gratis programma’s zoals Hootsuite maken het gemakkelijk om links naar uw nieuwste blogpost op al uw sociale mediasites te plaatsen met slechts een paar klikken. Je kunt zelfs je berichten van tevoren plannen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *